Hybenmarmelade

Lav en lækker marmelade af hyben fra rynket rose

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 30-60 minutter

Vejledning

1. Skyld, flæk og rens de helt modne hyben fra rynket rose. Vær omhyggelig med at fjerne alle de hvide kerner inden i.

2. Hak hybene fint og kog dem i 15 minutter sammen med vand og citronsaft.

3. Tilsæt det meste af sukkeret og kog yderligere 10 min.

4. Tag gryden af varmen og lad den afkøle let.

5. Bland resten af sukkeret med melatin og drys det i marmeladen mens der røres rundt.

6. Marmeladen koges op i 2 min. Hæld med det samme marmeladen i de skoldede syltetøjsglas som er skyllet med Atamon.

Materialer

1½ kg hyben

½ liter vand saft af 1 citron

½ kg sukker stivelse fx Melatin

1 tsk flydende Atamon

Skåle

spækbræt

Kniv

gryde

grydeske

syltetøjsglas

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?
  • Hvordan var din rolle som leder i aktiviteten?

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?
  • Hvordan har aktiviteten udfordret dig?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen