3D Kort

Hvem laver det flotteste terrænbord?

Oprettet af: Christian Tolstrup
Alder: Junior, Trop
Aktivitetstype: Orientering
Varighed: 120+ minutter

Vejledning

Aktiviteten går ud på at patruljerne konkurrerer om hvem der kan lave det flotteste terrænbord. Et terrænbord er en gengivelse af et kortudsnit, hvor spejderne på et bord skal bygge landskabet ud fra det de kan se på kortet. Der skal hentes jord, det skal formes rigtigt, der skal findes blade til skove, og måske skal der være en lille sø?

 

3D kort kan laves på kort tid, men det er også noget man kan bruge meget lang tid på. Det er en perfekt patruljeøvelse, og den giver rig lejlighed til at spejderne kan kaste sig over de dele af opgaven der passer til dem. Nogle kan koncentrere sig om det kreative i at lave et terrænbord, mens andre kan kaste sig over det der handler om at regne højder og afstande ud.

 

Man kan selvfølgelig også lave kortudsnit over en tur man skal ud og gå senere, så hver patrulje laver et terrænbord over en del af ruten.

 

Brug gerne en del tid på at diskutere kortets detaljer i forhold til det byggede terrænbord.

 

En god måde at komme i gang på, er at forstørre et kort op med en computer og en projektor, som så tegnes over på et større papir eller en papplade.

Materialer

Computer, projektor, en træplade, 5 pap kasser (store), farver, en dolk, saks, tændstikker, filt, naturting (til at pynte med), sand, lim, papir, stanniol, læder, tape, bog (regnbuelex), kort

  • Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?

  • Hvordan samarbejdede I under aktiviteten? Er I tilfredse med det, eller kunne noget være gjort anderledes?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen