Foliebakkemad

En nem ret der kan laves med det fyld du bedst kan lide.

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mikrobe, Mikro, Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 30-60 minutter

Vejledning

1. Der snittes en masse grøntsager i tynde skiver, så det ikke skal stå så længe i bålet.

2. Grøntsagerne lægges hver for sig på en bakke eller i skåle.

3. Hver spejder får sin egen foliebakke og man blander det, som man bedst kan lide.

4. Man starter med at lægge kartofler i bunden, derefter kød og grøntsager Krydr efter behag.

5. Der hældes vand i, så det dækker kartoflerne.

6. Låget lægges på, og der lukkes godt til. Pak foliebakken ind i stanniol

7. Skriv navn på, så man får sin egen.

8. Bakkerne sættes i gløderne i ca. 20 - 35 min.

Materialer

Et godt glødebål
1 foliebakke med låg pr. spejder

Stanniol

Foliebakkerne fyldes med det kød og de grøntsager man bedst kan lide

 

Forslag til fyld:

Kartofler i tynde skiver

Gulerødder i tynde skiver

Løg

Hakket oksekød

Kethup

Brun farin

  • Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?
  • Hvordan var din rolle som leder i aktiviteten?

  • Hvis du skulle lave aktiviteten igen, er der så noget du ville gøre anderledes?
  • Hvad har de andre gjort for at det blev en god aktivitet for dig?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen