Bagte æbler med marcipan

Bagte æbler med solbær, marcipan, friske hasselnødder og flødeskum

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mikrobe, Mikro, Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 30-60 minutter

Vejledning

  1. Vask hænder før du går i gang.
  2. Vask æblerne. Lav forsigtigt et hul i æblet omkring stilken og fjern kernehuset med en kniv. Lad blomsten sidde så der ikke kommer hul igennem æblet.
  3. Knæk hasselnødder og hak dem. Rør nødder og solbær sammen med marcipanen.
  4. Kom blandingen i hullet i æblerne.
  5. Stil æblerne på en pande, bradepande, i en gryde eller ppak dem ind i stanniol og sæt den i gløderne. Bag æblerne til de er bløde, når man trykker på siderne. Det kan tage op til 30-40 min for store æbler. Det tilrådes, at mærke på æblerne jævnligt.
  6. Pisk evt. fløde til flødeskum med et piskeris. Spis flødeskum til de lune æbler.

Materialer

Til 4 Personer

4 stk æbler
4 spsk solbær evt. fra frost
40 g rå marcipan
10 stk friske hasselnødder
1,5 dl piskefløde

ev. staniol til indpakning

 

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?
  • Hvordan har aktiviteten udfordret spejderne?

  • Hvad har de andre gjort for at det blev en god aktivitet for dig?
  • Hvad kunne man gøre for at det blev en endnu bedre aktivitet?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen