Junior Kompasgang

Spejdere skal øve kompasgang over meget korte afstande.

Oprettet af: Christian Tolstrup
Alder: Junior
Aktivitetstype: Orientering
Varighed: 90-120 minutter

Vejledning

Der skal leges på en stor plads eller græsplæne.

 

I kan tegne et kryds, slå en pind i jorden eller stille en kegle for at markere startstedet. Alle spejdere skal lære at indstille kompasset på et gradtal og herefter at udpege retningen i terrænet vha kompasset inden I starter. Øv med fælles retninger et par gange. Lad nu spejderne lave opgaver til hinanden. Først laver hvert par 3-4 opgaver. Det gøres således:

 

Parret beslutter sig for en retning. Den ene spejder stiller sig i centrum og pejler. Den anden spejder går cirka 10 meter væk og bruges som pejlemærke. Spejderen i centrum må dirigere sin makker. Når det passer med kompasretningen, går spejderen med kompasset 5 eller 10 meter i den rigtige retning. Her lægger spejderne et kort med et bogstav under en tallerken. Spejderne noterer på en seddel kompasretning, antal meter og bogstav.

 

Når alle parrene er færdige, er der mange tallerkner. Nu går parrene sammen to og to og giver hinanden pejlingsopgaver. Man skal opgive retning og antal meter, men selvfølgelig ikke bogstav.Spejderne kontrollerer hinanden for, om det er den rigtige tallerken med det rigtige bogstav, der bliver vendt.

Materialer

Mindst 1 kompas pr. 2 spejdere, små kort, blyanter, sedler, tallerkener

  • Hvis du skulle lave aktiviteten igen, er der så noget du ville gøre anderledes?

  • Hvad fungerede godt?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen