Linsesuppe med karry

Linsesuppe lavet af bladselleri, frisk ingefær, røde linser og karry.

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 60-90 minutter

Vejledning

  1. Vask hænder før du går i gang.
  2. Pil og hak løgene.
  3. Skyl bladselleristilkene i koldt vand. Skær dem i mindre stykker.
  4. Skræl ingefæren og riv den fint på rivejern.
  5. Varm olie i en gryde. Kom løg og bladselleri i. Rør jævnligt i gryden i ca. 5 min.
  6. Tilsæt ingefær og karry. Lad det simre med grønsagerne 2 min.
  7. Tilsæt linser og vand. Lad suppen koge ved svag varme i 20 min. Pisk suppen godt igennem med et piskeris.
  8. Smag suppen til med salt og citronsaft. Server brød til.

Materialer

Til 4 personer

2 stk løg
4 stilke bladselleri
25 g frisk ingefær
2 spsk olie
1 spsk karry
2,5 dl røde linsser
1,25 l vand
1,5 tsk groft salt
1 stk citron

Tilbehør:
4 stk flutes

  • Hvordan var din rolle som leder i aktiviteten?
  • Hvordan har aktiviteten udfordret spejderne?

  • Tog patruljen ansvar for aktiviteten? Både før (forberedelse), under (afvikling) og efter (oprydning)?
  • Hvad gjorde du for at hjælpe patruljen godt igennem aktiviteten?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen