Aktiv transport

Lav en aftale om at gå eller cykle til spejder og mål hvor mange kilometer i tilbagelægger tilsammen.

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Junior, Trop, Senior
Aktivitetstype: Sundhed
Varighed: 15-30 minutter

Vejledning

Det er vigtigt for kroppen, at man bevæger sig meget. En nem måde at få motion på, er ved at droppe bilen og i stedet gå, cykle, stå på rulleskøjter osv. når man skal transportere sig.

Lav en aftale om at alle spejderne skal transportere sig aktivt (dvs. ved at gå, cykle, stå på rulleskøjter/løbehjul osv.) når de skal til og fra spejder (og også gerne til skole) i én eller flere måneder.

Start med at høre hvor mange og hvor ofte spejderne bliver kørt i bil, og fortæl om fordelene ved aktiv transport.

Som motivation kan I lave en stor beholder som fyldes op pr. kilometer spejderne har tilbagelagt ved aktiv transport. Det kan også være en tegning, der fyldes ud med farve.

Det er oplagt at transport til weekendture foregår som aktiv transport.

Denne aktivitet er også klimavenlig. Det kan beregnes hvor meget CO2 spejderne sparer ved at cykle (i forhold til hvor mange kilometer i bil, der er sparet).

Motiver spejderne til at den aktive transport ikke stopper når ”konkurrencen” stopper.

OBS! Alt efter hvordan jeres spejderhytte ligger, er det måske ikke altid lige oplagt at gå eller cykle. Så kan I aftale at man skal gå/cykle til bussen eller til skole eller lignende. Det vigtige er at (noget af) den passive transport bliver skiftet ud med aktiv transport.

Materialer

Beholder og ting til at fylde i (fx kapsler, sten, sand, bolde osv), eller en stor tegning (f.eks. af en cykel) og tusser/farve til at fylde ud pr. kilometer.

  • Hvilken af spejdermetoderne er mest i spil i denne aktivitet?
  • Hvis du skulle lave aktiviteten igen, er der så noget du ville gøre anderledes?

  • Hvilket af følgende ord synes du passer bedst til aktiviteten? Sjov, kammeratskab, udfordring, samarbejde, oplevelse, friluftsliv
  • Hvad gjorde du for at hjælpe patruljen godt igennem aktiviteten?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen