Kompasrosespil

Lav et sæt spillekort med de 16 kompasretninger og brug spillet til at lære kompasretningerne.

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mini, Junior
Aktivitetstype: Orientering, Leg
Varighed: 30-60 minutter

Vejledning

Kompasrosespillet bruges til at lære de 16 kompasretninger. Opgaven består dels af at fremstille kortene, dels af at spille spillet.

 

Kortene fremstilles af karton, saks og tusch og i vedhæftede fil kan I se, hvordan de skal tegnes. I kan også printe direkte på kraftigt karton og klippe kortene ud.

 

NB: Det vedhæftede billede er i meget dårlig opløsning og ønskes udskiftet med et bedre. Hvis du selv får lavet et bedre, må du meget gerne sende det til os ved at anvende punktet "Markér fejl" foroven.

 

Spillet består af 19 kort ( 16 kompas retninger og nogle jokere ). Kortene deles ud så alle har mindst 4 kort. 4 kort lægges ned på bordet, sådan at de passer ind i en kompasrose. De resterende lægges i en bunke. Spillet går ud på at komme af med sine kort så hurtigt som muligt og til sidst danne en fuldstændig kompasrose på bordet.

 

Spillet begynder ved at den første spiller forsøger at lægge så mange kort som muligt ned ved siden af dem der allerede ligger der. F.eks. kan kortene NØ og Ø lægges ved siden af ØNØ kortet. Hvis man har en joker ( ? - kortet ) kan man lægge dette ned ved siden af alle kort og derved danne bro, og hurtigt komme af med ens egne kort.

 

Hvis man ikke kan lægge nogle kort ned, tages et op fra bunken, så længe der er nogen.

 

Hvis man har det kort som en joker udgør på bordet, må man bytte disse, når det er ens tur.

 

Start med at lægge alle kortene i en cirkel, så alle forstår hvordan kompasrosen ser ud. For at gøre spillet mere spændende, kan det spilles med de 32 kompasretninger (inkl. f.eks. NNNØ). Hvis man er mange spillere, kan der med fordel bruges to sæt med enten samme eller forskellig farve.

 

Aktiviteten er overført fra den tidligere aktivitetsdatabase, hvor den blev oprettet af Christian Kirkegaard, Aalborg Søspejdere

 

Materialer

Karton, saks og tusch, evt. lim hvis skabelonen printes ud.

  • Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?

  • Hvad har du lært af denne aktivitet?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen