Øvelsesbøjer

Fremstil nogle miniature sejladsbøjer, som kan lægges ud på vandet og bruges som øvelses- eller forhindringsbane ved sejladstræning.

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Trop, Senior
Aktivitetstype: Vandaktiviteter, Kreativitet og håndelag
Varighed: 120+ minutter

Vejledning

Det tager et par møder at lave bøjerne, men det er en opgave hele patruljen kan være med til. Planlæg så i får lavet forskellige bøjer, så i senere kan bruge dem til at lave en øvelsesbane. Bøjerne laves efter nedenstående beskrivelse.

 

  • Stangen: Sav en 18 mm / 22 mm rundstok over så i får et stykke på 120 cm.

 

  • Topbetegnelse: Sav topbetegnelsen ud af et stykke 4 mm krydsfinér. Hvis det er en trekant skal den vandrette kant være 15 cm og de andre kanter være 13 cm lange ( dvs højden af trekanten er 11 cm ) Ved at save en slids hhv. oppefra og nedefra i to trekanter kan de sættes sammen. De sættes på stangen bedst ved at lave en slids som et kryds i enden af rundstokken. Dette er nok det sværeste på bøjen.

 

  • Flyderen: Sav en klods flamingo ud med en størrelse på 10 x 10 x 20 cm. Flæk den, bor et hul eller sav en slids således at rundstokken kan komme igennem klodsen. Lim den fast med skumlim (få det ikke på fingerne - det er giftigt). Lad bøjen ligge en dag og skær derefter det overflødige skum væk.

 

  • Kontravægten: Sav 20 cm nedløbsrør (70 mm i diameter ) af. Bind et stykke plastic for den ene ende. Slå nogle enkelte søm gennem rundstokken i den ene ende, således at den ikke kan rykkes ud, når betonen er tør. Fyld først lidt beton i røret, sæt dernæst rundstokken med sømmene ned i røret. Fyld røret op med ral og småsten. Til sidst fyldes røret med beton. Betonen blandes af betonmix og lidt vand. Pas på ikke at lave for meget. Lad bøjen stå 1-2 dage.

 

  • Mal bøjen: Så skal bøjen males i de rigtige farver. Husk toppen er altid sort på kompasbøjerne. Flyderen har den samme farve som den nederste del af stangen. Flyderen skal males to gange med plastikmaling (acryl), inden den males med terpentinbaseret maling (alkyd), da alkyd maling opløser flamingo.

 

Tip:
En ekstraopgave kan være at lave ankre som bruges, når bøjerne skal lægges ud. I kan også prøve at lave nogle plader med huller i, således bøjerne kan bruges til en øvelsesbane på land. OBS: Er blevet brugt som patruljens månedsopgave med stort held.
 
Aktiviteten er overført fra den tidligere aktivitetsdatabase, hvor den blev oprettet af Christian Kirkegaard, Aalborg Søspejdere

Materialer

Rundstok 120 cm diameter 18-22 mm.

Lidt krydsfiner til top

En klods flamingo ca. 10x10x20 cm. 20 cm Nedløbsrør 20 cm.

Cement og grus til beton.

Maling

Vandfast skumlim

Alm. værktøj som sav, hammer og lidt små søm eller skruer

Alt kan købes i et byggemarked.

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen