Jollofris

Jollofris er en middagsret fra Sierre Leone

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mikrobe, Mikro, Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 90-120 minutter

Vejledning

 

Skær kylling, oksekød og bacon i terninger, krydr det og vend stykkerne i mel. Steg stykkerne i olie til de er brune og tag det af ilden.

 

Brun løgene i ølie og tilføj øksekød, bacon og tomatpuré. Rør godt i det. Kog svagt i 250 ml. vand i 1 time.

 

Tilsæt resten af vandet og smag retten til med krydderier. Lad retten koge og tilsæt ris og kylling. Lad retten koge til kødet er mørt og risen er kogt. Grøntsagerne tilsættes i de sidste 10 minutter.

Materialer

Til 8 personer:


1 kylling eller høne
450 g. oksekød
450 g. bacon
1 pk. frosne grøntsager
2 løg i skiver
750 g. ris
125 g. mel
1 ds. tomatpuré
250 ml. Stegeolie
2 l. vand
salt og peber

  • Hvilken rolle havde patruljens PL og PA under aktiviteten?
  • Hvilke punkter i spejderloven passer til aktiviteten?

  • Hvad har du lært af denne aktivitet?
  • Hvilket af følgende ord synes du passer bedst til aktiviteten? Sjov, kammeratskab, udfordring, samarbejde, oplevelse, friluftsliv

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen