Kyllingelår med nye kartofler

Server bålstegte kyllinger, nye kartofler og hjemmelavet agurkesalat, så kan jeg dufte varmt græs, rafter og det er bare sommerlejr.

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mikrobe, Mikro, Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 90-120 minutter

Vejledning

  • Vask hænder før du går i gang.
 
  • Bland eddike, vand, sukker, salt og peber i en skål eller lille gryde.
 
  • Skyl agurken. Skær den i meget tynde skiver på rivejernet eller med en skarp kniv. Vend agurkeskiverne i eddikeblandingen. Agurkesalaten skal trække mindst 1/2 time. Rør i den af og til. Læg et låg over skålen.
 
  • De nye kartofler skal koges og spises med skræl. Vask og skyl kartoflerne grundigt indtil de er fri for jord.
 
  • Skyl dilden i koldt vand. Ryst vandet af. Pluk den i små kviste.
 
  • Gnid kyllingelårene med groft salt og drys med stødt peber. Læg dem i en gryde med skindsiden nedad. Og vask hænder igen. Steg kyllingestykkerne mens kartoflerne koger.
 
  • Steg kyllingelårene på grillristen, vend dem flere gange under stegningen.
 
  • Kom kartoflerne i en gryde og hæld vand i til de er dækket, tilsæt salt. Læg låg på og bring gryden i kog. Kog kartoflerne til de er møre, ca. 15-20 min. Mærk efter ved at stikke en kniv ind i en kartoffel. Det skal være som at stikke i en tomat.
 
  • Hæld straks vandet fra, hold godt fast i gryden med en arbejdshandske så du ikke brænder dig. Dæk kartoflerne med køkkenrulle og læg låget på igen, så revner de nye kartofler ikke. Gryden kan holdes varm i en "høkasse" til kyllingelårene er gennemstegt.
 
  • Det tager ca. 35-45 min. til kyllingelårene er gennemstegte. Prik med spidsen af en kniv i et lår. Kødet er gennemstegt når saften der pibler op, er klar og ikke rød.
 
  • De nye kartofler spises med smør, salt og dild.

 

TIPS:

Agurkesalat kan varieres ved at tilsættes fintskåret rå rødløg og reven gulerod, lidt chilipasta og grofthakkede salte peanuts.

Nye kartofler kan sættes på træspyd, pensles med olie og grillsteges i 20-25 min.

Kyllingelårene kan krydres med forskellige krydderier efter smag, steges i en gryde eller ovnsteges.

Materialer

Til 4 personer:

 

Agurkesalat:
1 stk agurk
1 dl eddike
0,5 dl vand
0,5 dl sukker
0,5 tsk groft salt
1 knsp stødt peber
3 l vand

Kogte kartofler:
1 kg nye kartofler
2 tsk groft salt pr. liter vand
50 g smør
1 lille bundt frisk dild

Kylling:
8 stk kyllingelår
1 tsk groft salt

  • Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?
  • Hvordan har aktiviteten udfordret spejderne?

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?
  • Hvilket af følgende ord synes du passer bedst til aktiviteten? Sjov, kammeratskab, udfordring, samarbejde, oplevelse, friluftsliv

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen