Umo

Hvad ville du sige til at kunne grave den dejligste steg op lige til spisetid?

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Natur og friluftsliv, Madlavning
Varighed: 120+ minutter

Vejledning

  1. Til at starte med skal der indsamles en ordentlig bunke granitsten. Husk, der må aldrig være flintesten imellem. Som alternativ til granit, kan man bruge mursten.
  2. Grav et hul, der er stort nok til, at man kan fore det med et okay lag sten hele vejen rundt.
  3. For nu hullet, så stenene ligger helt op af hinanden og start et godt bål nede over stenene. De sten, der skal ligge hen over kødet kan lægges oppe på kanterne.
  4. Her i ventetiden skal man have pakket kødet ind med krydderurter og andet godt. Mest praktisk til indpakning er staniol, men et viskestykke med bagepapir inderst kan bruges, hvis hullet fores en gang til med store blade.
  5. Efter en rum tid, ca. 3 timer, med godt bål i umoen, er stenene meget varme, og man renser hullet op for gløder og resten af bålet.
  6. Kødet lægges nu i hullet, og der lægges flere varme sten ned oven på, så de dækker. Til slut lægger man jord på det hele.
  7. Efter 2 timer kan man pakke op igen, alt efter hvor stort kødstykke, der er lagt i. Normal culotte skal have 2 timer. Et godt råd er at have en grill klar til at give kødet det sidste lille stykke tid, hvis det mangler lidt. På den anden side kan det have fået for meget varme, og være næsten forkullet.
  8. Velbekomme.

Materialer

En stor bunke granitsten eller mursten,
spade,
kød,
staniol eller viskestykke ( der må gå i stykker )
bagepapir,
brænde.

  • Hvordan var din rolle som leder i aktiviteten?
  • Hvilke punkter i spejderloven passer til aktiviteten?

  • Tog patruljen ansvar for aktiviteten? Både før (forberedelse), under (afvikling) og efter (oprydning)?
  • Alle spejdere er forskellige. Tal om hvad I hver især er gode til og tænk over om I udnyttede denne viden under aktiviteten

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen