Kollektiv uge

Et kollektiv er både udfordrende og sjovt. Konceptet med et kollektiv for spejderne er at de i en uge flytter hjemmefra for at bo sammen

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Trop, Senior
Aktivitetstype: Klar dig selv
Varighed: 120+ minutter

Vejledning

Et kollektiv er både udfordrende og sjovt. På mange måder bliver spejderne skubbet ud i at klare sig selv. Konceptet med et kollektiv for spejderne er at de i en uge flytter hjemmefra til en hytte, hvor de skal bo sammen med alle de andre spejdere fra flokken.

 

Det er spændende og udfordrende at bo sammen så mange og samtidig passe sin skole og alt det man ellers har af gøremål (fritidsaktiviteter) i løbet af en almindelig uge. Spejderne skal selv styre at stå op så de kan nå at gøre sig klar og komme i skole hver dag. De skal organisere at der bliver købt ind, lavet mad, vasket op mm.

 

Det er svært at koordinere aktiviteterne for så mange på én gang, men det er meget lærerigt at blive nød til at tage hensyn til de andre og samarbejde. Desuden får spejderne et tættere samvær og lærer hinanden bedre at kende.

 

Selv om spejderne meget af tiden selv skal styre deres tid og klare sig selv, er det vigtigt at der er en leder/kontaktperson til stede under hele kollektivet.

  • Hvilken rolle havde patruljens PL og PA under aktiviteten?
  • Hvilke af følgende udviklingsområder har aktiviteten ramt: Socialt, fysisk, intellektuelt, følelsesmæssigt, kreativt

  • Tog patruljen ansvar for aktiviteten? Både før (forberedelse), under (afvikling) og efter (oprydning)?
  • Alle spejdere er forskellige. Tal om hvad I hver især er gode til og tænk over om I udnyttede denne viden under aktiviteten

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen