Book en ildflue

Vil I lave naturaktiviteter, så book en ildflue til at komme og besøge jer i gruppen. Det er let og gratis!

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mikro, Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Natur og friluftsliv
Varighed: 90-120 minutter

Vejledning

HVAD ER ILDFLUENETVÆRKET?


Ildfluenetværket består af voksne spejdere i Det Danske Spejderkorps og har en særlig begejstring for natur- og friluftsliv. Fundamentalt for Ildfluerne står lysten til og fornøjelsen ved at arbejde med naturen i spejdersammenhæng. Ildfluerne virker ofte i deres egen gruppe som aktive ledere, men meningen er desuden at de skal kunne fungere som vejledere og være til inspiration i andre grupper eller divisioner.

Ildfluerne prøver i vidt omfang at formidle naturen via ”learning by doing”. Ildfluerne kan bruges i alle sammenhænge. Både spejdere og ledere kan have glæde af et besøg af en Ildflue, idet de kan anvendes i alle aldersgrupper enten til møderne eller i forbindelse med særlige arrangementer såsom kurser, lederinspiration, gruppeture, divisionsmøder mv.

Ildfluenetværket er åbent for alle blå spejdere med interesse og gejst for natur- og friluftslivet.

Det er vigtigt at pointere, at Ildlfluerne ikke nødvendigvis kan artsbestemme samtlige blomster eller ved alt om snudebillens parringsbrøl – de vil bare meget gerne inspirere andre med de idéer, som de har omkring naturarbejdet
 

ORV, DET LYDER SPÆNDENDE!

- Hvordan får man en Ildflue på besøg?

Hvis man gerne vil have besøg af en Ildflue er det vigtigt, at man laver en aftale i god tid, da de har lige så travlt som andre spejderledere og fordi de gerne skal have mulighed for at forberede sig godt, så man får mest muligt ud af deres besøg. Brug hjemmesiden til at komme i kontakt med en Ildflue.

  • Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?
  • Hvilke af følgende udviklingsområder har aktiviteten ramt: Socialt, fysisk, intellektuelt, følelsesmæssigt, kreativt

  • Hvad har du lært af aktiviteten?
  • Hvad har de andre gjort for at det blev en god aktivitet for dig?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen