Gipsmasker

Lav din egen gipsmaske og farv den

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Junior, Trop
Aktivitetstype: Kreativitet og håndelag
Varighed: 90-120 minutter

Vejledning

  1. En gipsmaske fremstilles af gipsgaze. Desuden bruges vaseline og eventuelt frysefolie. Bind håret op, og smør ansigtet godt ind i vaseline. Vær omhyggelig ved øjenbryn og skæg. Små stykker frysefolie kan bruges disse steder.
  2. Klip gipsgazen til i passende stykker efterhånden som de skal bruges. Dyb stykkerne i underkoppen med vand og lad dem dryppe af inden de lægges på ansigtet. Begynd med at ramme ansigtet ind.
  3. Læg gipsstykker over hele ansigtet. Til næsen bør stykkerne være mindre, så er det lettere at forme dem. Lad øjnene være frie og pas på ikke at dække næseborene. Modellen skal kunne trække vejret.
  4. Skal masken bruges til ophængning, kan øjnene dækkes. Her er det bedst at bruge trekantede stykker. For at opnå en stærk maske, skal der lægges 2-3 lag på. Det er vigtigt at modellen ikke bevæger ansigtet, mens masken tørrer.
  5. Tørretiden er ca. 10 minutter. Når masken føles tør og hård, kan den tages af. Start med at løsne masken i siderne og hårkanten. Få modellen til at lave grimasser - så slipper den lettere. Vask ansigtet med lunkent vand.
  6. Masken kan derefter males efter egen fantasi.

Materialer

Gipsgaze

Vaseline

Frysefolie

Underkop

Vand

Små malepensler

Børnevenlig maling.

  • Hvordan var din rolle som leder i aktiviteten?
  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?
  • Hvordan har aktiviteten udfordret dig?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen