Turistguide

Hvis du skulle fortælle en nytilkommen turist om seværdigheder, kultur eller sport i din by, hvad ville du så fortælle?

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mini, Junior, Trop
Aktivitetstype: Kommunikation, Kultur og samfund
Varighed: 120+ minutter

Vejledning

Når man kommer til en ny by, enten som ny spejder eller som turist, kan der være mange ting, man ikke ved om den nye by. Der er mange steder at se, mange steder at besøge og man kan nemt overse de små ting. Man kan også have boet i byen i mange år, men alligevel aldrig have været rundt og se de mange statuer eller landmærker der er - Derfor kan det være godt at have en turistguide!
 
Opgaven går i sin helhed ud på at spejderne vælger (eller lederen vælger på forhånd) en række seværdigheder, som de for det første skal ud at besøge og derefter beskrive hvad de så i et sådan sprog at andre også får lyst til se denne seværdighed. Disse informationer skal så samles i en lille turistguide, der kan være alt fra en stor planche til en lille folder eller en video. Her er det kun spejdernes egen kreativitet, der sætter grænser. Resultatet kan måske laves i et oplag og deles ud, hvis der kommer nye spejdere fra en anden by til gruppen.
Formålet med opgaven er, at spejderne kommer lidt ud og ser sig omkring i lokalområdet. Det viser sig tit at der er overraskende mange forskellige lokale seværdigheder. Spejderne kommer også til at observere på de ting, de skal fortælle og være kreative med deres endelige løsning. 

Materialer

Materialer til at lave turistguiden afhænger af, hvvilken fom for guide man vælger at lave

  • Hvordan var din rolle som leder i aktiviteten?
  • Hvis du var på samme alder som spejderne, hvad ville du så have fået ud af aktiviteten?

  • Hvad lærte du af denne aktivitet om dit samarbejde med andre?
  • Hvad gjorde du for at hjælpe patruljen godt igennem aktiviteten?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen