Hvad er typisk dansk, og hvor kommer den fra

Spejderne skal udforske dansk kultur og hvor den kommer fra. Aktivitet til mærket Kulturagent.

Alder: Junior, Trop
Aktivitetstype: Madlavning, Kultur og samfund, Evaluering og refleksion
Varighed: 30-60 minutter

Vejledning

Vi har valgt at foreslå ”typisk dansk mad” som emne, men det kan naturligvis erstattes af f.eks. danske højtider, skikke, eller andet som vi anser for at være ”typisk dansk”. Så længe der er fokus på læringsmålene (se mærkebeskrivelsen på "Kulturagent"), er det kun fantasien, der sætter grænsen.

 

Patruljevis skal de planlægge til næste møde:
1. Vælg en ret, som er typisk dansk, og som I selv skal købe ind til og lave (evt. over bål) på næste møde
2. Find ud af hvilke ingredienser der skal bruges til retten, og fordel indkøbene mellem jer. I skal lave så meget at I selv kan blive mætte.
3. Find ud af hvor ingredienserne kommer fra – altså oprindeligt. Tips: Kartofler kommer oprindeligt fra Andesbjergene, Tomater kommer oprindeligt fra Mexico osv. (denne opgave kan evt. være en hjemmeopgave)

 

Til næste møde skal patruljen lave den valgte ret, og servere en smagsprøve til alle de andre. I skal også fortælle de andre hvad der er, i og hvor tingene kommer fra.

 

Billede taget af: Morten Voltelen

Materialer

Kogebøger
1 Computer med internetforbindelse pr. patrulje
papir og blyant

  • Hvis det var dig og ikke spejderne, der skulle vælge ”en typisk dansk ret”, hvad ville du så have valgt?
  • Hvordan fandt spejderne ud af hvor tingene kommer fra?
  • Hvad overraskede dig mest ved denne aktivitet?

  • Hvad var det sværeste ved denne aktivitet?
  • Hvad forbavsede dig mest? Og hvor meget af det I har lært, vidste du i forvejen?
  • Hvad glæder du dig mest til at fortælle dine forældre eller andre om?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen