Hvem er jeg?

Aktivitet med fokus på identitet. Spejderne får dels til at opgave at præsentere ’hvem er jeg?’, dels at stille gode spørgsmål til de andre.

Alder: Mini
Aktivitetstype: Kommunikation, Kultur og samfund
Varighed: 30-60 minutter

Vejledning

Spejderne får til opgave at fortælle 5 ting om sig selv. De bestemmer selv, hvad de mener, er vigtigt. Spejderne kan hente inspiration i f.eks. legen 'Indenfor og Udenfor', men ellers er det det fint med en lidt udforskende tilgang, hvor der ikke er defineret bestemte kulturelle træk eller identiteter på forhånd.


Spejderne laver en præsentation af sig selv i patruljen, og de andre kan udforske ved at stille spørgsmål. En leder kan evt. spejderne ved at give eksempler på ’gode’, åbne spørgsmål. 


Hvis der er tid, kan aktiviteten afsluttes med, at patruljen laver en fælles præsentation. Hvis mødet holdes inde, kan der laves en planche til at hænge op i lokalet; hvis mødet holdes ude, kan opgaven være at lave et lille teaterstykke eller en sang, hvor der fortælles lidt om alle medlemmer i patruljen.

 

 

Billede taget af: Mads Danquah

Materialer

Evt. Blyant og papir

  • Hvad har du lært om spejderne?
  • Hvordan kan aktiviteten være med til at udvikle den enkelte spejders forståelse af egen og spejderkammeraters identitet?
  • Hvordan kan aktiviteten være med til at udvikle den enkelte spejders forståelse af egen og spejderkammeraters kultur?

  • Hvad har du lært om dig selv af denne aktivitet?
  • Hvad har du lært om dine spejderkammerater?
  • Hvad er et godt spørgsmål, hvis du skal lære noget om en anden person?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen