Humørleg

Find ting der symboliserer humøret.

Alder: Junior
Aktivitetstype: Leg
Varighed: 15-30 minutter

Vejledning

Denne leg kan leges på et stykke græs, en parkeringsplads eller på spejdergrunden, hvor man nu kan boltre sig. Inden legen går i gang skal lederen tænke over, at der skal være en lang række fysiske ting fra naturen, fra grejdepotet, fra spejderhytten, som er tilgængelige for spejderne.

 

Selve legen går ud på, at spejderne skal finde fysiske ting, som symboliserer deres humør, og som de kan tale ud fra. 

 

Legen starter med, at spejderne sætter sig i en rundkreds. Lederen fortæller, at nu skal vi lege en leg, hvor vi først skal finde ting, der passer til vores humør i dag. Alle spejderne får 1 minut til at finde én ting i hytten, på spejdergrunden, i naturen etc., der afspejler deres humør i dag.

 

Tag jer dernæst tid til at tale med spejderne om det de har valgt og hvorfor? Og hvorfor deres humør er som det er? Det er vigtigt, at deres ting bliver brugt som en mulighed for komme et stik dybere i, hvordan de har det.


Tag jer også tid til en runde, hvor halvdelen af spejderne skal finde en ting, der viser deres humør, når de for eksempel er sure, og den anden halvdel skal finde en ting, der viser dem, når de er glade.
Legen kan også gentages ved afslutningen på et møde, for at se, om humøret har ændret sig.

 

 

Billede taget af: Morten Voltelen

Materialer

Adgang til hyttens materialer, naturen og lign. 

  • Hvad har du lært om spejderne?

  • Hvad har de andre gjort for at det blev en god aktivitet for dig?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen