Fobi og hjemve-leg

Denne leg skal gøre det nemmere for juniorerne at sætte ord på nogle af de ting, som kan være med til at gøre det svært at være spejder.

Alder: Junior
Aktivitetstype: Leg
Varighed: 15-30 minutter

Vejledning

Denne leg skal gøre det nemmere for juniorerne at sætte ord på nogle af de ting, som kan være med til at gøre det svært at være spejder: At være bange for edderkopper, at synes mudder er ulækkert, at få hjemve osv.

 

Spejderlederen har som forberedelse til denne leg fundet nogle ens spande, plastikkasser el. lign. frem og puttet noget i, som kan tolkes som ulækkert eller en fobi for nogen.'


Indhold af spandene kunne være:
Mudder, en plastikedderkop, en snegl, en tudse, et foto af mørke (bange for mørke), noget der symboliserer hjemve osv.

 

Spejderne skal på skift vælge en spand – uden at kigge på indholdet – og efterfølgende røre ved indholdet og fortælle, om sit forhold til indholdet (det at blive beskidt eller vågne til en stor edderkop i soveposen eksempelvis.) Det er vigtigt, at spejderne er åbne omkring både, hvorfor de godt kan lide edderkopper, men også hvad de ikke kan lide ved edderkopper. Lad andre spejdere byde ind, hvis de har lyst, og lad spejderne fortælle historier, hvor de synes, at noget var lidt for meget, lidt for mørkt, lidt for ulækkert…

 

 

Billede taget af: Morten Bjerrum Larsen

Materialer

Spande til de forskellige fobier. 

Materialer der kan illustrere de forskellige fobier. fx. Mudder, en plastikedderkop, en snegl, en tudse, et foto af mørke (bange for mørke), noget der symboliserer hjemve osv.

  • I hvor høj grad opfyldte aktiviteten det formål du havde med den?

  • Hvordan har aktiviteten udfordret dig?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen