Sundt, men surt-løb

Dette løb skal sætte fokus på, om aktiviteter er sunde og/eller sure. Løbet er en række udfordringer, hvor patruljerne dyster imod hinanden.

Alder: Junior
Aktivitetstype: Leg
Varighed: 15-30 minutter

Vejledning

Det forløber således:
Fortæl spejderne, at livet er fuld af ting, som man skal gøre. Nogle af de ting er sure at gøre, men der kan komme noget godt ud af det, og det kan være sundt. Det kan for eksempel være surt at rydde op på værelset, men det er måske også sundt at lære og rart at få gjort. Det kan være surt at spise broccoli, men det er samtidig sundt. 
Fortæl spejderne, at de efter hver udfordring skal tage stilling til alle de måder, hvorpå udfordringen var enten sund og/eller sur, og hvorfor de synes det. Der er ét point for hver god refleksion. 

 

Spejderne skal skrive deres svar ned, eller hver leder taler med én patrulje.

 

Her er en række forslag til udfordringer patruljerne i mellem. Find selv på flere.
1) Opgaven er at patruljen alle sammen samlet skal transportere en fuld skraldepose gennem en bane. Hurtigste patrulje får ét ekstra point.
2) Opstil en række ens krus med ”sure” og ”søde” opløsninger, og lad spejderne gætte, om de er sure og/eller sunde, eller ingen af delene. Det kunne være eddikevand, citron i vand, kapersvand og honning i vand.
3) Giv spejderne 3 min. til at finde på en fysisk gymnastikøvelse, som de alle kan udføre og vise frem, og som de både synes er sur, men også sund.
4) Giv spejderne en balje med lidt opvask og vand i, to børster og lidt sæbe. Samtidig må de bruge deres knobreb, tørklæder og sangbøger. Nu har spejderne 5 min. til at finde på så mange måder at gøre det sjovt at vaske op, og derefter at gøre det surt at vaske op.

 

Efter hver udfordring, så lad spejderne reflektere over sundt og surt. Legen kan også laves uden at være en dyst.

 

Billede taget af: Morten Voltelen

Materialer

Fuld skraldesæk 

Mange krus 

Sure og søde ting opløst i vand, fx. honning, edike, kapersvand, citron. 

Opvaskebalje 

2 opvaskebørster

Knobreb

Tørklæder 

Sangbøger

Opvaskemiddel

  • Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?

  • Hvad har du lært af denne aktivitet?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen