Hvem når længst?

Hvor langt kan du og patruljen nå på 24 timer? Foto: Morten Bjerrum Larsen

Alder: Trop
Aktivitetstype: Orientering, Klar dig selv, Natur og friluftsliv
Varighed: 120+ minutter

Vejledning

Konceptet:

En konkurrence mellem to eller flere patruljer. Her handler det om at nå længst væk – og komme tilbage igen – inden for 24 timer. Samtidig skal der bruges så få penge som muligt på transport.

 

Udfordringen kan se sådan ud:

Patruljerne mødes ved hytten lørdag formiddag kl. 11. Nu har hver patrulje 24 timer til at nå så langt væk fra hytten som muligt (i fugleflugtslinje), og nå tilbage igen. Det vil sige, at patruljerne skal være retur ved hytten senest søndag kl. 11. Der gives point for antal kilometer fra hytten, som patruljen når væk. Har patruljen nået 100 kilometer væk i fugleflugtslinje, gives der altså 100 point.

 

Samtidig fratrækkes der point for de penge, patruljen har brugt på transport. Dette regnes ud i kroner pr. patruljemedlem. Har en patrulje på fem spejdere i alt brugt 400 kr. på transport, fratrækkes der altså 400/5 = 80 point.

 

Alternativt kan der også aftales et loft over transportpenge, så at hver spejder fx højest må bruge 50 kr. på transport.

 

Uanset hvilken model I aftaler, kan det altså godt betale sig at tænke i alternative transportformer som at blaffe, tage cyklen eller andet.

 

Det er vigtigt, at hele patruljen rejser sammen – og dokumenterer deres slutdestination med et tydeligt foto, der viser, hvor de er, og at alle spejderne er der (fx foran et byskilt). Det er desuden vigtigt, at alle når retur til den aftalte tid. For hvert minut en patrulje – eller et patruljemedlem – er forsinket, fratrækkes der et point. Aftal hvilket system I bruger før I starter.

 

Gode tips:

• Overvej, om I skal konkurrere i mindre patruljer. Det giver fx flere muligheder for at
blaffe, hvis I er 3 end, hvis I er 7!

Materialer

Kort

Penge eller rejsekort

 

  • Hvordan har aktiviteten udfordret spejderne?

  • Hvordan samarbejdede I under aktiviteten? Er I tilfredse med det, eller kunne noget være gjort anderledes?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen