TUR-PARKOUR: FRA A TIL B

Hvor ender I henne efter 15 kilometer, når I kun må gå ligeud? Foto: Morten Bjerrum Larsen

Alder: Trop
Aktivitetstype: Orientering, Klar dig selv, Natur og friluftsliv
Varighed: 120+ minutter

Vejledning

Konceptet:

’Parkour’ handler om at finde den direkte og korteste vej mellem to punkter. Her skal I på tur mellem to punkter, hvor I så vidt muligt skal vandre i fugleflugtslinje – altså gå så direkte en rute som muligt. I skal minimum gå 15 kilometer, og det er oplagt at gøre det til en vandretur, hvor I finder et sted til overnatning undervejs. Stedet, hvor I overnatter skal naturligvis være et sted på jeres direkte rute!

I kan overveje at have et kendt punkt som udgangspunkt – fx spejderhytten. Men vil I gerne gøre det lidt vildere, kan I fx have en togstation eller et busstop væk fra jeres lokalområde som udgangspunkt.

 

Sådan kan I finde de to punkter:

Én mulighed er at have spejderhytten som udgangspunkt – det er jeres punkt A. Nu finder I et kompas, hvor huset kan drejes rundt. En af jer sidder og drejer kompashuset rundt. Imens sidder en anden med ryggen til. Han eller hun siger på et tidspunkt ”stop”, hvorefter personen med kompasset stopper med at dreje huset rundt. Det gradtal, der nu vender opad på kompasset, er den retning, I skal vandre. Find et kort frem, og mål 15 kilometer ud i den retning. Her har I jeres punkt B.
Er ruten helt umulig (ender den fx midt ude i en sø), prøver I forfra. En anden metode er at bruge et udprintet kort og en passer, der måler 15 km ud fra jeres punkt A. En person drejer passeren rundt i en cirkel, indtil en anden person siger ”stop” – så har I jeres punkt B.

 

Gode tips:

• Turen skal være sjov – men ikke ulovlig eller farlig

• Overvej tøj og grej: Skal I ud at gå i sumpet terræn, skal I måske medbringe gummistøvler. Og skal I gå igennem tæt krat, skal I måske lade din nye outdoorjakke blive hjemme.
• I kan også lave turen til en konkurrence mellem to patruljer. Opmål en distance på 15 km og start så hver jeres GPS. Det hold, der ved punkt B har gået kortest har vundet.

Materialer

Kort

Kompas

Passer

Grej til vandretur

  • I hvor høj grad opfyldte aktiviteten det formål du havde med den?

  • Hvad lærte du af denne aktivitet om dit samarbejde med andre?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen