Be Bear Grylls

Den engelske spejderchef Bear Grylls er et ikon for mange, fordi han er en ægte survivor–i øvrigt med eget tv-program, der kan inspirere til mange aktiviteter.

Alder: Trop, Senior
Aktivitetstype: Klar dig selv, Samarbejdsøvelser, Natur og friluftsliv
Varighed: 90-120 minutter

Vejledning

Billede taget af: Jesper Hasfeldt Holm-Eriksen

 

Hold et hverdagsmøde en kold efterårs- eller vinteraften, hvor I bruger vildskaben og fokuserer på ”overlevelse i det fri”.

Bed de unge møde i den lokale skov i stedet for hytten. Del patruljen op i par: dreng/dreng og pige/pige. Bed dem tage jakke, hue og handsker af, så de kommer til at fryse – det risikerer man i naturen.

Udlevér så pr. hold: Tændstikker, økse, en avisside, en presenning (3x6 m), et 3 m langt stykke snor og én sovepose (den kan de unge have med hjemmefra). Når de er kolde, kan det rammesættes som en fantasifuld færd, hvor de er blevet overrasket af uvejr.

 

Opgaven er at etablere ly, bål og hoppe i posen sammen for at opleve effekten af at varme hinanden op med kropsvarme i nødsituationer. Lad de unge selv finde løsninger jf. ”gør noget”-princippet. To pinde kan fungere som pløkke, to pinde som bivuak-stænger – men det skal de selv konstatere.

 

Observér de unge undervejs og evaluér med dem, når de ligger sammen i posen. Hvordan fik de samarbejdet om opgaven, hvordan placerede de bivuakken ift. vind og vejr?

 

VÅDT TWIST: Skal aktiviteten have et ekstra notch op, kan den evt. starte med en post i vand/krydsning af vandløb eller lignende, som giver vådt tøj. Dette er en god mulighed for at lære, hvorfor det er vigtigt at blive tør i en fart, og hvordan vand leder kulden mere end luft.

Materialer

Udlevér pr. hold: Tændstikker, økse, en avisside, en presenning (3x6 m), et 3 m langt stykke snor og én sovepose (den kan de unge have med hjemmefra)

  • Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?

  • Hvordan fik de samarbejdet om opgaven?
  • Hvordan placerede de bivuakken ift. vind og vejr?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen