Grønt, gult, rødt rum

Brug denne metode til at udvikle idéer og gøre dem konkrete. En god metode til at finde på fantasirammer og indhold til ture.

Oprettet af: Rikke Josefsen
Alder: Mikro, Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Klar dig selv, Samarbejdsøvelser, Kommunikation, Evaluering og refleksion
Varighed: 30-60 minutter

Vejledning

Dette er en metode til idéudvikling og idéudvælgelse.

 

Lad os sige at en patrulje skal planlægge et løb. De vil gerne have en god fantasiramme og lave forskellige poster ud fra den.

 

De starter med at sætte sig om det grønne papir. De er i det grønne rum, hvor alle idéer er velkomne og alt skrives ukritisk ned. Der bliver kun sagt ja og ikke nej. Det kan fx være at de skriver: rumrejse, boller i karry, alle mulige jobs, bondegård osv.

 

Når de har fået alle idéer ned på papiret er det tid til det gule papir. I det gule rum, hvor de nu befinder sig, skal alle idéer videreudvikles. De gennemgår alle idéer og fylder indhold på dem. De taler altså om hvordan boller i karry måske kunne være et madlavningstema eller hvordan bondegårdstemaet kunne have poster ud fra de forskellige arbejdsopgaver der er på en gård osv. De bedste idéer skrives ned på det gule papir sammen med stikord omkring hvad det kunne indeholde.

 

Nu er det tid til det røde papir. På det røde papir skriver patruljen kun to-tre idéer fra det gule papir. De må altså udvælge de tre bedste idéer og når de er valgt videreudvikler de på idéerne. De får på den måde to-tre forskellige løbsforslag, hvor de så til sidst vælger det løb de synes opfylder de fleste af deres ønsker.

 

Denne metode kan også bruges til at finde tema og indhold til møder og ture, finde fantasirammer, finde temaer for en fest eller for udsmykningen af en sæbekassebil.

Materialer

tre store stykker papir (et grønt, et gult og et rødt)

skriveredskaber

  • Hvordan var din rolle som leder i aktiviteten?

  • Hvad har de andre gjort for at det blev en god aktivitet for dig?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen