Lav tangchips

Har I indsamlet masser af friskt blæretang fra havet. Så prøv at lave disse lækre chips!

Oprettet af: Rikke Josefsen
Alder: Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Vandaktiviteter, Natur og friluftsliv, Madlavning
Varighed: 30-60 minutter

Vejledning

Ingredienser:

olivenolie
Tang (fx sukkertang, søl, vingetang, savtang, blæretang
Havsalt

Sådan gør I:

Indledning

Klip  evt. tangen i små grene eller stykker.

 

I ovn:
Vend tangen med olivenolie og havsalt.
Bred tangen ud på en bageplade med bagepapir.
Bag den i ovnen i ca. 1 time ved 80-100 grader, til tangen er helt sprød
Server chipsene som sjove og anderledes chips med dip, som pynt eller som et sprødt element til din mad.


I en gryde med olie:
Tangen lægges i en gryde med varm olie, og tags op efter et par sekunder, vær opmærksom på at det går hurtigt.
Når du tager tangen op af gryden, så lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Drys evt. lidt salt over.

Server chipsene som sjove og anderledes chips med dip, som pynt eller som et sprødt element til din mad.

Materialer

Friskhøstet tang fra havet.

https://aktiviteter.dds.dk/aktivitet/906

 

Ingredienser til chips.

  • Hvad fungerede godt?

  • Var hele patruljen aktiv under aktiviteten? Hvis ikke: Hvad var så årsagen og hvordan kunne det gøres endnu bedre?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen