Saml tang og lav tangsmagning

Tang er en superfood og er i sæson det meste af året i Danmark. Høst de grønne lækkerier og smag de mange forskellige slags.

Oprettet af: Rikke Josefsen
Alder: Mikrobe, Mikro, Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Vandaktiviteter, Natur og friluftsliv, Madlavning
Varighed: 30-60 minutter

Vejledning

Høst tang

Når du skal høste tang er det godt at tage nogle forskellige forholdsregler:

Høst ikke mere end du skal bruge og høst fra forskellige områder, så du ikke fjerner dyrs levesteder og udpiner et område

Høst kun fastsiddende tang. Undgå løst tang eller tang skyllet op på stranden. Klip tangen af med en saks, så tangen kan gro videre efter din høstning.

Høst ikke tang, hvor du ikke selv vil bade. Kig efter blåt flag eller spørg folk i lokalområdet, som bruger vandet til daglig. (roklubben, fiskere, naturvejlederen)

 

Opbevaring og tilberedning

Skyl ikke tang i ferskvand, men skyld det i havvandet inden du tager tagen med hjem. Skyl kun i ferskvand umiddelbart før tilberedning.

Opbevar tang på køl indtil tørring.

Lyn-blanchér gerne tang i kogende vand for at sikre færrest bakterier før kogning.

Tør tang over varmeapperat, i dehydrator eller i ovnen på 150 grader i ca. 30 min.

 

Sikkerhed

Tjek tidevandet på DMI.dk og gå ud en time før lavvande, det giver dig bedst tid til at høste.

Være flere sammen, så I kan hjælpe hinanden ved uheld.

Medbring saks med runde spidser i stedet for kniv, hvis du skulle falde med den i hånden.

 

Når I har samlet forskellig tang, så tør det, lav det til chips eller lav retter og brød med tangen.

 

Lav en tangsmagning, hvor I smager de forskellige slags og finder jeres favorit. 

Stil et bord op med en skål til hver slags tang. Smag tangen en slags af gangen og snak om, hvordan den smager, konsistens, graden af "fiskesmag" og giv tangen stjerner. 

 

Når I høster, kan I samle et par muslingeskaller eller sten, som I kan bruge til tangsmagningen. Når alle tangarter er smagt, lægger deltagerne deres sten/musling ved deres yndlingstang. I kan nu bruge den tangtype til at lave en lækker ret.

 

Find kendetegn og karakteristika for tangarter, guide, inspiration og opskrifter her: http://smagpaaaarhus.dk/nyhed/spis-tang/

Materialer

Saks med runde spidser

spand/pose

gummistøvler/waders

 

Hjemmesider:

DMI.dk

badevand.dk

http://smagpaaaarhus.dk/nyhed/spis-tang/

https://samvirke.dk/artikler/naturens-spisekammer-saml-selv-tang-til-aftensmaden

https://www.dansktang.dk/fakta/

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?

  • Hvad har de andre gjort for at det blev en god aktivitet for dig?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen