Korrekt påklædning

Hvorfor er det vigtigt, at være klædt på til vejret? Hvad kan der ske, hvis man har for lidt eller for meget tøj på?

Alder: Mikrobe, Mikro, Mini, Junior, Trop
Aktivitetstype: Klar dig selv, Sundhed, Leg, Førstehjælp
Varighed: 15-30 minutter

Vejledning

Kan laves både sommer og vinter. Tilpas niveau og detaljegrad til aldersgruppen du arbejder med. Snak med spejderne om, at det er praktisk at have flere lag at tage af/på, når man er ude i længere tid. Det gør det nemmere at tilpasse påklædningen til vejret.

Hvis den laves om sommeren, så bed spejderne medbringe vintertøj

Hvordan er det at have på? Hvorfor er det ikke behageligt? Prøv at bevæge jer lidt med en bevægelsesleg. Hvordan er det at have vintertøj på nu? Lær dem at lytte til kroppen. Sveder de, så tag et lag tøj af. Fryser de, så tag et lag på.
Tag en snak med spejderne om, hvorfor det vigtigt, at påklædningen passer til vejret. Hvad kan der ske, hvis man har alt for meget tøj på en varm sommerdag? Hvad er førstehjælpen til en person, som har fået hedeslag? Hvordan forebygger man hedeslag og dehydrering?

Hvis det laves om vinteren, så bed spejderne medbringe tøj til en varm sommerdag

Start med bare at tage vanter og hue af, og prøv at gå udenfor kortvarigt. Hvordan er det uden hue og vanter? Gentag hvor spejderne nu også tager jakken af. Hvordan er det? Koldere end før?
Bed så spejderne skifte til sommertøjet, og gå igen kortvarigt udenfor. Kom ind i varmen igen, og leg en bevægelsesleg. Når I har fået varmen, så tag en snak om, hvordan det føles på huden at være udenfor.
Hvad kan der ske ved at blive kold?
Hvordan behandler man en person som er kold?

 

Materialer

Bed spejderne medbringe sommer og/eller vintertøj.

  • Hvordan har aktiviteten udfordret spejderne?

  • Hvordan har aktiviteten udfordret dig?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen