Pizza over bål

Lav lækre pizzaer over bål, uden ovne eller gryder - og så smager de helt fantastisk.

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 90-120 minutter

Vejledning

Start med at lave pizzadejen og et godt glødebål.

 

Hver spejder får en klump dej og ruller den ud ca. på størrelse med at a4-ark.

 

Dejen lægges på et stykke bagepapir, der er lidt større en dejen.

 

Der kommes fyld på dejen, det skal helst ikke være for smattet, men eller sætter kun fantasien grænser. Den enkelte spejder kan vælge det fyld de kan lide.

 

Pizzaen folde sammen på midten og kanterne klemmes sammen.

 

Bagepapiret foldes godt omkring pizzaen og den pakkes ind i to lag sølvpapir.

 

Bages i gløderne ca. 5-7 minutter på hver side (hold godt øje med dem da bagetiden afhænger meget af bålets temperatur).

 

Server gulerodsstave og agurkestave til.

Værsgo'!

Materialer

Til ca. 12 pizzaer

Pizzadej:
ca. 1/2 kg. hvedemel
ca. 1/2 kg grovmel f.eks. grahamsmel
1/2 kg durummel
1 pk. gær
8 dl. vand
lidt olie, salt og sukker.

Fyld (f.eks.):
2-3 dåser tomatpure
300-400 g. revet ost
1-2 pk. skinkestrimler
1 pk peperoni
2 ds. majs
1 ds. ananas
2-3 friske tomater
1-2 peberfrugter
Oregano

Bagepapir
Sølvpapir

  • Hvordan har aktiviteten udfordret spejderne?
  • I hvor høj grad opfyldte aktiviteten det formål du havde med aktiviteten?

  • Hvordan samarbejdede I under aktiviteten? Er I tilfredse med det eller kunne noget være gjort anderledes?
  • Hvad har du gjort for at det blev en god aktivitet for de andre?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen