Førstehjælpstaske - kimsleg

Udforsk førstehjælpstaskens indhold med en kimsleg.

Alder: Mikrobe, Mikro, Mini, Junior, Trop
Aktivitetstype: Klar dig selv, Samarbejdsøvelser, Leg, Førstehjælp
Varighed: 15-30 minutter

Vejledning

Syns-kimsleg

Førstehjælpstaskens indhold tages ud, og fordeles på et tørt underlag. Indholdet dækkes nu af tæppe, lagen eller lignende. Når patruljen kommer, får de f.eks. 1 min til at kigge på, og evt. røre ved tingene. Når tiden er gået, dækkes indholdet igen. Spejderne skal nu huske så mange af de ting som muligt, der er under tæppet. Bed patruljen skrive ned eller nævne alle de ting, de kan huske.
Tag en snak med spejderne om, hvad førstehjælpstasken indeholder, og hvad de forskellige ting bruges til, og hvor de finder førstehjælpstasken.

 

Føle-kimsleg

Førstehjælpstaskens indhold tages ud og fordeles i en papkasse/spand. Kassen dækkes nu af tæppe, lagen eller lignende. Når patruljen kommer, får de f.eks. 5 min til, på skift, at røre ved tingene i kassen, uden at kigge i den. Når tiden er gået, skal spejderne huske så mange ting som muligt fra kassen. Bed patruljen skrive ned eller nævne alle de ting, de kan huske.
Kan varieres med, at i en kasse eller spand, at lægge delene fra førstehjælpskassen sammen med nogle ting, der ikke hører til. Det kan f.eks. være forskellige ting fra køkkenskuffen. Spejderne skal så fylde førstehjælpskassen med de rigtigt ting.
Tag en snak med spejderne, om hvad førstehjælpstasken indeholder, og hvad de forskellige ting bruges til, og hvor de finder førstehjælpstasken.

Materialer

Førstehjælpstaske
Lagen, tæppe, presenning til at dække indhold.
Evt. spand/papkasse, hvis legen laves som følekimsleg

  • Hvad har du lært om spejderne?

  • Var hele patruljen aktiv under aktiviteten? Hvis ikke: Hvad var så årsagen og hvordan kunne det gøres endnu bedre?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen