Find mønten

Øv samarbejde med spejderne. 2018 tænkedagstema er "Indflydelse". Her er en aktivitet man kan lave i anledning af Tænkedag og temaet.

Alder: Mikro, Mini, Junior
Aktivitetstype: Samarbejdsøvelser
Varighed: 15-30 minutter

Vejledning

Tænkedag fejres hvert år af spejdere over hele verden i anledning af Lord Robert Baden Powell og hans hustru Olave Baden Powell har fødselsdag.

 

Spilleregler:

Legen kræver koncentration, kommunikation, strategi og observationsevner. Del grenen i to hold, hvert hold skal sætte sig i en række overfor hinanden, med ansigterne vendt ind mod midten, der bør være én meter mellem rækkerne.

 

Hver række får en mønt, som så skal gives videre til den næste i rækken, eller det skal i hvert fald se ud som om mønten bliver givet videre. Alle personer i rækken kan give mønten videre eller beholde den, men alles hænder skal være foran kroppen og synlige. Begge rækker giver deres mønt videre samtidig.

 

Deltagerne skal holde skarpt øje med modstanderholdet, og ikke deres eget hold, så de kan gennemskue, hvor mønten stopper med at blive givet videre.

 

Når den sidste i rækken har fået mønten, eller i hvert fald ladet som om han/hun har fået mønten, så stopper legen. Nu skal hver række så finde ud af sammen, hvem fra det andet hold, der har beholdt mønten. Når de er blevet enige, skal spejderne sætte sig i rækkerne, på de samme pladser som de sad på før. Derefter siger hver hold, hvem de tror har beholdt mønten.

 

Den første i hver række, som startede med mønten, rykker nu til den sidste plads i rækken. Legen er forbi, når alle har prøvet at starte med mønten.

 

Vinderrækken er dem om flest gange gætte rigtigt, i forbindelse med hvem der havde mønten.

Materialer

Skaf to mønter eller små sten, én pr. team.

  • I hvor høj grad opfyldte aktiviteten det formål du havde med den?

  • Hvordan fandt I i holdet ud af hvem der skulle have mønten, og hvordan kunne I have været bedre til at gætte hvem der havde mønten på modstanderholdet.
  • Hvordan kommunikerede og samarbejdede I?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen