Koh-Koh (indisk leg)

2018 tænkedagstema er "Indflydelse". Her er en aktivitet, man kan lave i anledning af Tænkedag og temaet.

Alder: Mikro, Mini, Junior, Trop
Aktivitetstype: Leg
Varighed: 30-60 minutter

Vejledning

Tænkedag fejres hvert år af spejdere over hele verden i anledning af Lord Robert Baden Powell og hans hustru Olave Baden Powell har fødselsdag.

 

 

Koh-Koh er en kendt indisk leg, med to hold med hver ni personer. Det ene hold er jægere, og det andet er forsvaret.


Se billedet for at se en tegning over banen med spillerne til Koh-Koh. - Tegning: Charlotte Pedersen


Spilleregler:

Jægerne stiller sig klar på banen, otte ud af de ni sætter sig på stregen på midten af banen, her skal hver anden sidde med ansigtet mod den ene banehalvdel, og de andre skal sidde med ansigtet mod den anden banehalvdel. Jægerne skal have lige langt imellem sig. Den niende jæger står på sidelinjen, ved stangen, og er den startende jæger.

 

Tre forsvarsspillere fra forsvarsholdet indtager banen. Jægeren skal så prøve at fange dem ved at røre dem på skulderen.

Forsvarsspillerne kan løbe på tværs af banehalvdelene, men det kan jægeren ikke. Jægeren kan kun løbe i en retning. Når jægeren er begyndt at løbe i en retning, kan han/hun ikke vende om i den modsatte retning. Den eneste måde en jæger kan ændre retning, er ved at runde en af stængerne i hver sin ende af banen. Jægeren kan dog også skiftes ud med en af de jægere, der sidder på midten, ved at røre denne på skulderen og råbe ”KOH!” Den nye jæger løber så ud på den banehalvdel hans/hendes ansigt vendte, for at jagte forsvarsspillerne. Når alle tre forsvarsspillere er fanget, kommer tre nye forsvarsspillere ind på banen.

 

Legen slutter når alle ni forsvarsspillere er blevet fanget. Derefter bytter holdene positioner. Det hold der fangede alle ni modstandere hurtigst har vundet legen, så det er en god idé at tage tid.

 

Se på følgende video hvordan legen foregår: https://www.youtube.com/watch?v=kD-D6QWDn7k

 

 

Billede af Morten Voltelen

Materialer

Tegn et stort rektangel på 30 m gange 15 m. Del banen op på langs med en streg, og for hver ende af denne streg, skal der være en stang (det kan for eksempel også være sten eller stole). Desuden skal der bruges et ur til tidstagning.

 

Se vedhæftede tegning.

Video

  • Hvis du skulle lave aktiviteten igen, er der så noget du ville gøre anderledes?

  • Spørg holdene hvorfor de tror de vandt eller tabte, og hvad de ville gøre bedre en anden gang.

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen