Grillspyd med grøntsager

Lav nogle grillspyd med svinekød og grøntsager. Mangochutney giver det et eksotisk præg.

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mikrobe, Mikro, Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 60-90 minutter

Vejledning

  1. Vask hænder før du går i gang.
  2. Læg træspyd i blød i koldt vand ca. 1/2 time – så brænder de ikke på grillen.
  3. Skær kødet i terninger på 2x2x2 cm. Sæt dem tæt sammen på træspyd. Pensl dem med olie. Vask hænder.
  4. Tag forårsløgene, fjern evt. de yderste blade. Skyl forårsløg, peberfrugter og lime.
  5. Skær forårsløgene i 3-4 cm lange stykker.
  6. Skær peberfrugterne over fra top til bund. Fjern stilken og frøene i peberfrugten og skær peberfrugterne i stykker på ca. 4x4 cm.
  7. Sæt forårsløg og peberfrugter på træspyd og pensl dem med olie.
  8. Skær lime i både.
  9. Læg grillristen over bålet og lad den blive godt varm. Steg kødspydene 2-3 min på hver side, ca. 10 min. i alt. Læg dem på en ren tallerken og krydr med salt og peber og pres lime saft over. Grill derefter grønsagsspydene på risten, vend dem undervejs, stegetid ca. 5 min i alt til grøntsagerne er gyldne og bløde at stikke i. Krydr med limesaft, salt og peber.
  10. Rist brødet og smør flødeost på.
  11. Spis chutney til.

Materialer

Til 4 personer

 

Grillspyd:
12 stk træspyd
0,5 kg nakkefilet, svin
2 tsk olie til pensling
1 tsk groft salt
1 knsp stødt peber
2 stk røde peberfrugter
1 bundt forårsløg

Tilbehør:
1 stk lime
1 stk hvedebrød (ca.600 g)
100 g flødeost evt. med hvidløg eller krydderurter
50 g mangochutney

  • Hvad har du lært om spejderne?
  • Hvilke af følgende udviklingsområder har aktiviteten ramt: Socialt, fysisk, intellektuelt, følelsesmæssigt, kreativt

  • Hvad kunne man gøre for at det blev en endnu bedre aktivitet?
  • Hvad kunne gøres for at aktiviteten blev mere udfordrende?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen