Kandiserede æbler

Kandiserede æbler er lette at lave på bål og et godt alternativ til de sædvanlige snobrød.

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mikro, Mini, Junior, Trop
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 30-60 minutter

Vejledning

Fjern stilk og blomst fra æblerne. Vask og tør æblerne godt. Sæt en pind i på stilkens plads.

 

Kom vand og sukker i en lille gryde og varm op. Tilsæt eddiken og frugtfarven. Dyp skaftet på en træske ned i blandingen og derefter i koldt vand. Massen er klar, hvis den bliver hård under det kolde vand.

 

Tag gryden ud af bålet når æblerne dyppes. Drej æblerne mange gange i sukkermassen. Drys med kokosmel, nøddeknas, krymmel eller måske en blanding?

 

Når æblerne er klar, sættes de på en pande med bagepapir - ellers spises direkte fra pinden

Materialer

Ingredienser til 5 personer:
5 fine, røde æbler - ikke for store
5 træpinde
Bagepapir
Evt. kokosmel eller anden drys
Evt. rød frugtfarve

Ingredienser til lagen:
3 dl sukker
11⁄2 dl vand
1⁄2 tsk. Eddike

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?
  • Hvis du skulle lave aktiviteten igen, er der så noget du ville gøre anderledes?

  • Hvordan samarbejdede I under aktiviteten? Er I tilfredse med det eller kunne noget være gjort anderledes?
  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen